De situatie rond de inflatie in de eurozone is volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas overigens niet louter zwart-wit. Feit is dat de verwachtingen voor zowel 2014 als 2015 naar beneden werden aangepast. Ook de verwachtingen voor de lange termijn termijn gingen naar omlaag.

De neerwaartse verwachtingen met betrekking tot de inflatie zijn volgens Gijsels niet van die aard om de Europese Centrale Bank haar monetaire politiek te doen herzien. Maar het staat volgens hem wel vast dat ze bij de ECB in Frankrijk wel wat wenkbrauwen hebben doen fronsen. Op de Europese beurzen valt vandaag weinig of niets te beleven.

De situatie rond de inflatie in de eurozone is volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas overigens niet louter zwart-wit. Feit is dat de verwachtingen voor zowel 2014 als 2015 naar beneden werden aangepast. Ook de verwachtingen voor de lange termijn termijn gingen naar omlaag. De neerwaartse verwachtingen met betrekking tot de inflatie zijn volgens Gijsels niet van die aard om de Europese Centrale Bank haar monetaire politiek te doen herzien. Maar het staat volgens hem wel vast dat ze bij de ECB in Frankrijk wel wat wenkbrauwen hebben doen fronsen. Op de Europese beurzen valt vandaag weinig of niets te beleven.