Daardoor is een sterke opleving van de groeimarkten onwaarschijnlijk. Het economisch achterblijven van de emerging markets zal gepaard gaan met het einde van de supercyclus bij de grondstoffen. Roubini zit daarmee op een andere golflengte dan de meeste van zijn collega's.

Hij gelooft dat de Verenigde Staten veel meer kans op succes maken dat andere economiën. De Amerikaanse economie zal ook veel sneller groeien dan die in Europa, het Verenigd Koninkrijk en Japan, wat zich zal vertalen in een sterke opwaardering van de dollar.

Daardoor is een sterke opleving van de groeimarkten onwaarschijnlijk. Het economisch achterblijven van de emerging markets zal gepaard gaan met het einde van de supercyclus bij de grondstoffen. Roubini zit daarmee op een andere golflengte dan de meeste van zijn collega's. Hij gelooft dat de Verenigde Staten veel meer kans op succes maken dat andere economiën. De Amerikaanse economie zal ook veel sneller groeien dan die in Europa, het Verenigd Koninkrijk en Japan, wat zich zal vertalen in een sterke opwaardering van de dollar.