Michael Gavin, managing director en head of emerging markets strategy bij Barclays Capital, is van mening dat het gevaar op de eerste plaats uit de hoek van de inflatie komt.

Dat inflatiegevaar is echter cyclisch en slechts van tijdelijke aard. Heel wat groeilanden hebben de grenzen van hun productiecapaciteit bereikt en zullen de rente moeten verhogen.

Er is dus sprake van een typisch cylisch fenomeen. Gavin gelooft op de eerste plaats in Azië, eerder dan in Zuid-Amerika. Het groeipotentieel in Azië is momenteel veel groter dan dat in Zuid-Amerika, ondanks bijvoorbeeld de sterke groei in Brazilië.

Michael Gavin, managing director en head of emerging markets strategy bij Barclays Capital, is van mening dat het gevaar op de eerste plaats uit de hoek van de inflatie komt. Dat inflatiegevaar is echter cyclisch en slechts van tijdelijke aard. Heel wat groeilanden hebben de grenzen van hun productiecapaciteit bereikt en zullen de rente moeten verhogen. Er is dus sprake van een typisch cylisch fenomeen. Gavin gelooft op de eerste plaats in Azië, eerder dan in Zuid-Amerika. Het groeipotentieel in Azië is momenteel veel groter dan dat in Zuid-Amerika, ondanks bijvoorbeeld de sterke groei in Brazilië.