Vorige week maand zei het Internationaal Monetair Fonds al te verwachten dat de groeilanden, inclusief Brazilië en Rusland, dit jaar een groei met 6,30% zouden laten optekenen.

Dat is ongeveer drie keer het groeitempo dat voor de geïndustrialiseerde landen wordt verwacht. De groeilanden zijn weliswaar aangetast door de schuldencrisis in de eurozone, maar opnieuw in veel mindere mate dan de Europese landen.

Federal Reserve Chairman Ben S. Bernanke verklaarde gisteren op een meeting van de Bank of Korea dat de groeimarkten steeds belangrijker worden voor de wereldeconomie, voor het global trading systeem en voor het financieel systeem.

De groep van 20, die deze week vergadert, is goed ongeveer 85% van het wereldwijde BBP. Alle vier de BRIC-landen, evenals Zuid-Korea, maken deel uit van G-20.

Vorige week maand zei het Internationaal Monetair Fonds al te verwachten dat de groeilanden, inclusief Brazilië en Rusland, dit jaar een groei met 6,30% zouden laten optekenen. Dat is ongeveer drie keer het groeitempo dat voor de geïndustrialiseerde landen wordt verwacht. De groeilanden zijn weliswaar aangetast door de schuldencrisis in de eurozone, maar opnieuw in veel mindere mate dan de Europese landen. Federal Reserve Chairman Ben S. Bernanke verklaarde gisteren op een meeting van de Bank of Korea dat de groeimarkten steeds belangrijker worden voor de wereldeconomie, voor het global trading systeem en voor het financieel systeem. De groep van 20, die deze week vergadert, is goed ongeveer 85% van het wereldwijde BBP. Alle vier de BRIC-landen, evenals Zuid-Korea, maken deel uit van G-20.