In 2010 stegen de kapitaalstromen naar de opkomende markten volgens de Institute of International Finance met ruim 40% tot $ 963 mrd. Verder bezitten opkomende markten zo'n $ 4000 mrd aan valutareserves.

En niet te vergeten, de schuldposities van deze landen zijn volgens Theodoor Gilissen Bankiers over het algemeen gezond, zowel van overheden als van huishoudens en ondernemingen.

De bankensector aldaar profiteert van de stijging in kredietverlening, maar ook van de beperkte exposure naar kredietcrisisgerelateerde producten.

In 2010 stegen de kapitaalstromen naar de opkomende markten volgens de Institute of International Finance met ruim 40% tot $ 963 mrd. Verder bezitten opkomende markten zo'n $ 4000 mrd aan valutareserves. En niet te vergeten, de schuldposities van deze landen zijn volgens Theodoor Gilissen Bankiers over het algemeen gezond, zowel van overheden als van huishoudens en ondernemingen. De bankensector aldaar profiteert van de stijging in kredietverlening, maar ook van de beperkte exposure naar kredietcrisisgerelateerde producten.