Economen van Citigroup, McKinsey, PricewaterhouseCoopers enzovoort voorspelden een tijdperk van brede en volgehouden economische groei in grote delen van Azië en Afrika. Maar op de financiële markten staat nu de emerging market blues hoog in de hitparade.

De start van de afbouw van de steunmaatregelen van de Amerikaanse centrale banken heeft de kwetsbaarheid van de groeimarkten pijnlijk duidelijk gemaakt. Een deel van het groeiverhaal was gebouwd op goedkoop geld afkomstig uit het westen, geld dat nu weer wegtrekt uit de emerging markets.

Economen van Citigroup, McKinsey, PricewaterhouseCoopers enzovoort voorspelden een tijdperk van brede en volgehouden economische groei in grote delen van Azië en Afrika. Maar op de financiële markten staat nu de emerging market blues hoog in de hitparade. De start van de afbouw van de steunmaatregelen van de Amerikaanse centrale banken heeft de kwetsbaarheid van de groeimarkten pijnlijk duidelijk gemaakt. Een deel van het groeiverhaal was gebouwd op goedkoop geld afkomstig uit het westen, geld dat nu weer wegtrekt uit de emerging markets.