Het is de eerste keer sinds 2011 dat een Aziatische land een renteverhoging aankondigde. Jakarta wil zo voorkomen dat nog meer buitenlands geld het land ontvlucht. Het valt niet bij voorbaat uit te sluiten dat de rente nog verder zal worden opgetrokken wanneer de rupiah zwak blijft.

Vishnu Varathan, market economist bij Mizuho Corporate Bank in Singapore, sluit niet uit dat de volgende renteverhoging 50 in plaats van 25 basispunten zal beslaan. De vraag blijft echter of Indonesië en de andere groeilanden er op deze manier in zullen slagen om het tij te doen keren.

Het is de eerste keer sinds 2011 dat een Aziatische land een renteverhoging aankondigde. Jakarta wil zo voorkomen dat nog meer buitenlands geld het land ontvlucht. Het valt niet bij voorbaat uit te sluiten dat de rente nog verder zal worden opgetrokken wanneer de rupiah zwak blijft. Vishnu Varathan, market economist bij Mizuho Corporate Bank in Singapore, sluit niet uit dat de volgende renteverhoging 50 in plaats van 25 basispunten zal beslaan. De vraag blijft echter of Indonesië en de andere groeilanden er op deze manier in zullen slagen om het tij te doen keren.