De groeilanden kunnen eurozone terug in een recessie duwen, de derde al in zes jaar tijd. Dat zou meer bepaald kunnen gebeuren wanneer de economie in de groeilanden sneller vertraagt dan eerst was voorspeld. Six kijkt op de eerste plaats richting Turkije, Zuid-Afrika, Indië, Indonesië en Brazilië.

Deze vijf landen zijn in belangrijke mate blootgesteld aan de politiek van de grote centrale banken in de wereld. Elke groeivertraging bij deze landen belangrijke economische groeilanen kunnen de eurozone hard raken. Bovengenoemd vijftal staat ook wel bekend als de "fragile five".

De groeilanden kunnen eurozone terug in een recessie duwen, de derde al in zes jaar tijd. Dat zou meer bepaald kunnen gebeuren wanneer de economie in de groeilanden sneller vertraagt dan eerst was voorspeld. Six kijkt op de eerste plaats richting Turkije, Zuid-Afrika, Indië, Indonesië en Brazilië. Deze vijf landen zijn in belangrijke mate blootgesteld aan de politiek van de grote centrale banken in de wereld. Elke groeivertraging bij deze landen belangrijke economische groeilanen kunnen de eurozone hard raken. Bovengenoemd vijftal staat ook wel bekend als de "fragile five".