Die zeepbel is wereldwijd verspreid en heeft geleid tot oververhitte economieën. Bovendien zijn er op verschillende plaatsen vastgoedzeepbellen ontstaan of zijn zij zich aan het vormen. Dat is onder andere het geval in Brazilië, Indonesië, Turkije en andere landen.

Uiteindelijk hebben de groeilanden last gekregen van 'luxekoorts', in die zin dat ze op dezelfde manier geld zijn gaan spenderen als Europa en de Verenigde Staten hen hebben voorgedaan. In Europa en de VS is het fout gelopen en dat zal logischerwijs ook in de groeimarkten gebeuren.

Die zeepbel is wereldwijd verspreid en heeft geleid tot oververhitte economieën. Bovendien zijn er op verschillende plaatsen vastgoedzeepbellen ontstaan of zijn zij zich aan het vormen. Dat is onder andere het geval in Brazilië, Indonesië, Turkije en andere landen. Uiteindelijk hebben de groeilanden last gekregen van 'luxekoorts', in die zin dat ze op dezelfde manier geld zijn gaan spenderen als Europa en de Verenigde Staten hen hebben voorgedaan. In Europa en de VS is het fout gelopen en dat zal logischerwijs ook in de groeimarkten gebeuren.