De economieën van Brazilië, Rusland, India, Mexico en China groeien naar verwachting gemiddelde ongeveer 6% dit jaar - meer dan zes keer de gemiddelde groei van de VS, Japan en de eurozone.

Opkomende markten zijn goed voor het grootste deel van de wereldbevolking, maar momenteel minder dan de helft van alle economische output.

De binnenlandse consumptie kan de ontbrekende schakel zijn voor het volledig activeren van het potentieel van de opkomende markten.

De leiders van de opkomende landen realiseren zich nu dat hun economieën kwetsbaar zijn als ze grotendeels afhankelijk blijven van de buitenlandse vraag. PIMCO ziet veel potentieel voor een groei van de binnenlandse vraag.

De economieën van Brazilië, Rusland, India, Mexico en China groeien naar verwachting gemiddelde ongeveer 6% dit jaar - meer dan zes keer de gemiddelde groei van de VS, Japan en de eurozone. Opkomende markten zijn goed voor het grootste deel van de wereldbevolking, maar momenteel minder dan de helft van alle economische output. De binnenlandse consumptie kan de ontbrekende schakel zijn voor het volledig activeren van het potentieel van de opkomende markten. De leiders van de opkomende landen realiseren zich nu dat hun economieën kwetsbaar zijn als ze grotendeels afhankelijk blijven van de buitenlandse vraag. PIMCO ziet veel potentieel voor een groei van de binnenlandse vraag.