In 2013 werd 37% van de EBITDA gegenereerd in de regio Afrika/Midden-Oosten, 20% in Azië en 18% in de VSA. In totaal zijn de groeilanden goed voor 70% van het bedrijfsresultaat.

Terwijl de groei in Europa tekenen van verbetering laat zien, mogen we niet uit het oog verliezen dat 90% (!) van de wereldwijde vraag naar cement (bron: International Cement Review) wordt gegenereerd door de groeilanden (dit was 65% twintig jaar geleden) tegen 12% voor Europa en Amerika samen (terwijl tien jaar geleden deze twee geografische zones nog steeds goed waren voor 25% van de wereldwijde vraag...).

Lafarge blijft goed gepositioneerd om te profiteren van de groei van de wereldwijde markt voor cement. Daarnaast zet de groep haar gerichte investeringen verder : vooral in Sub-Sahara Afrika (investeringsprojecten voor meer dan 10 miljoen ton nieuwe productiecapaciteit voor cement in de komende 4 jaar), de Filippijnen, Brazilië en Algerije (voor een totaal van 1,8 miljoen ton). Delaunay heeft een advies opbouwen.

In 2013 werd 37% van de EBITDA gegenereerd in de regio Afrika/Midden-Oosten, 20% in Azië en 18% in de VSA. In totaal zijn de groeilanden goed voor 70% van het bedrijfsresultaat. Terwijl de groei in Europa tekenen van verbetering laat zien, mogen we niet uit het oog verliezen dat 90% (!) van de wereldwijde vraag naar cement (bron: International Cement Review) wordt gegenereerd door de groeilanden (dit was 65% twintig jaar geleden) tegen 12% voor Europa en Amerika samen (terwijl tien jaar geleden deze twee geografische zones nog steeds goed waren voor 25% van de wereldwijde vraag...). Lafarge blijft goed gepositioneerd om te profiteren van de groei van de wereldwijde markt voor cement. Daarnaast zet de groep haar gerichte investeringen verder : vooral in Sub-Sahara Afrika (investeringsprojecten voor meer dan 10 miljoen ton nieuwe productiecapaciteit voor cement in de komende 4 jaar), de Filippijnen, Brazilië en Algerije (voor een totaal van 1,8 miljoen ton). Delaunay heeft een advies opbouwen.