In 2012 verkochten de centrale banken in de geïndustrialiseerde landen in totaal 45 miljard euro, dit volgens cijfers van het Internationaal Monetair Fonds.

Daarmee verlaagden de centrale banken hun posities in euro's met in totaal 8%. Hiermee wordt duidelijk hoe groot de schade is die de financiële crisis aan het systeem heeft toegebracht.

Jeffrey Frankel, professor economie aan de Harvard's Kennedy School of Government, is van mening dat de euro de nummer twee munt kan blijven, maar dat er geen sprake meer kan zijn om de dollar te belagen.

In 2012 verkochten de centrale banken in de geïndustrialiseerde landen in totaal 45 miljard euro, dit volgens cijfers van het Internationaal Monetair Fonds. Daarmee verlaagden de centrale banken hun posities in euro's met in totaal 8%. Hiermee wordt duidelijk hoe groot de schade is die de financiële crisis aan het systeem heeft toegebracht. Jeffrey Frankel, professor economie aan de Harvard's Kennedy School of Government, is van mening dat de euro de nummer twee munt kan blijven, maar dat er geen sprake meer kan zijn om de dollar te belagen.