China heeft de eigen economie bijzonder krachtig ondersteund na de financiële crisis van 2007-2008, mogelijk zelfs veel te krachtig. Er is een gigantische kredietzeepbel ontstaan, waardoor het land op langere termijn onmogelijk de wereldeconomie zal kunnen blijven ondersteunen.

Eén van de grootste problemen blijft de overcapaciteit in een aantal sectoren, met een vraag die in de verste verte niet in de buurt van het aanbod komt. Het stimuleringsprogramma met een waarde van 4000 miljard yuan heeft het probleem van de overcapaciteit alleen maar doen toenemen.

China heeft de eigen economie bijzonder krachtig ondersteund na de financiële crisis van 2007-2008, mogelijk zelfs veel te krachtig. Er is een gigantische kredietzeepbel ontstaan, waardoor het land op langere termijn onmogelijk de wereldeconomie zal kunnen blijven ondersteunen. Eén van de grootste problemen blijft de overcapaciteit in een aantal sectoren, met een vraag die in de verste verte niet in de buurt van het aanbod komt. Het stimuleringsprogramma met een waarde van 4000 miljard yuan heeft het probleem van de overcapaciteit alleen maar doen toenemen.