Volgens Tomomoi Yamashita van Shinkin Asset Management werpt de bezorgdheid over de situatie in Europa opnieuw grotere schaduwen af over de financiële markten.

Bovendien zit de economie ook niet mee, zodat de omgeving niet bepaald stimuleert tot het nemen van meer risico's.

Edelmetalen, obligaties en euro in beweging

De edele metalen hebben afgelopen week de verwachte stijgingsfase gecontinueerd. Theodoor Gilissen Bankiers verwacht doorgaande koersstijgingen in goud en zilver.

DJ UBS Industrial Metals index is recent opwaarts uitgebroken uit een bullish 'falling wedge' en wordt gedragen door een recente positieve divergentie in de RSI.

Obligaties & rentecontracten

De stijgende trend in de Duitse bundfuture is vorige week afgebroken. Verwacht op de korte termijn een technisch herstel vanaf 139 naar ca. 143. Een verandering in de richting van de trend is ingezet.

In de Verenigde Staten staat de 10-jaars US T-Bond op het punt om de stijgende steunlijn neerwaarts te doorbreken. Formeel is een trend intact, totdat het tegendeel wordt aangetoond.

De euro vertoont een opwaartse trendbreuk nadat een week eerder de goudprijs al boven een dalende weerstandlijn uitbrak.

Vooralsnog blijkt het bodemproces in de euro een aangelegenheid die exclusief is bestemd in relatie tot de US Dollar. Blijf derhalve voorzichtig ondanks de recente verbeteringen.

Volgens Tomomoi Yamashita van Shinkin Asset Management werpt de bezorgdheid over de situatie in Europa opnieuw grotere schaduwen af over de financiële markten. Bovendien zit de economie ook niet mee, zodat de omgeving niet bepaald stimuleert tot het nemen van meer risico's. Edelmetalen, obligaties en euro in beweging De edele metalen hebben afgelopen week de verwachte stijgingsfase gecontinueerd. Theodoor Gilissen Bankiers verwacht doorgaande koersstijgingen in goud en zilver. DJ UBS Industrial Metals index is recent opwaarts uitgebroken uit een bullish 'falling wedge' en wordt gedragen door een recente positieve divergentie in de RSI.Obligaties & rentecontracten De stijgende trend in de Duitse bundfuture is vorige week afgebroken. Verwacht op de korte termijn een technisch herstel vanaf 139 naar ca. 143. Een verandering in de richting van de trend is ingezet. In de Verenigde Staten staat de 10-jaars US T-Bond op het punt om de stijgende steunlijn neerwaarts te doorbreken. Formeel is een trend intact, totdat het tegendeel wordt aangetoond. De euro vertoont een opwaartse trendbreuk nadat een week eerder de goudprijs al boven een dalende weerstandlijn uitbrak. Vooralsnog blijkt het bodemproces in de euro een aangelegenheid die exclusief is bestemd in relatie tot de US Dollar. Blijf derhalve voorzichtig ondanks de recente verbeteringen.