Hieromtrent zijn er voldoende geruststellende indicaties, al weet men in deze bizarre tijden nooit welke onverwachte wending er achter ieder nieuw cijfer schuil kan gaan.

De recentste cijfers over het consumentenvertrouwen (op het hoogste niveau sinds 2007), de bedrijfsresultaten, tewerkstelling en huizenbouw wijzen vrij eenduidig in de richting van een hoger groeipad (in 2014, wel te verstaan).

Genoeg om wat optimistischer te worden over het globale economische herstel, maar tegelijk ook onvoldoende om hieruit al eenduidig te concluderen dat de Amerikaanse economie het zonder monetaire steunmaatregelen zou kunnen redden.

Hieromtrent zijn er voldoende geruststellende indicaties, al weet men in deze bizarre tijden nooit welke onverwachte wending er achter ieder nieuw cijfer schuil kan gaan. De recentste cijfers over het consumentenvertrouwen (op het hoogste niveau sinds 2007), de bedrijfsresultaten, tewerkstelling en huizenbouw wijzen vrij eenduidig in de richting van een hoger groeipad (in 2014, wel te verstaan). Genoeg om wat optimistischer te worden over het globale economische herstel, maar tegelijk ook onvoldoende om hieruit al eenduidig te concluderen dat de Amerikaanse economie het zonder monetaire steunmaatregelen zou kunnen redden.