De Pitchfork Movements, zoals ze genoemd worden, duiken overall op om kleine betogingen te houden, autosnelwegen af te sluiten, stations en metro's te blokkeren, overheidsgebouwen te belegeren en ga zo maar door. Het betreft relatief kleine speldenprikjes waar hooguit een paar duizend mensen bij betrokken zijn.

Ze bestrijken echter het hele land van noord naar zuid en hun aantal groeit voortdurend. Mogelijk groeit deze vorm van protest uit tot een heuse revolutie wanneer het land steeds verder verarmt. Italië verzuipt in een schuldenberg en die zal hoe dan ook afgebouwd moeten worden.

De Pitchfork Movements, zoals ze genoemd worden, duiken overall op om kleine betogingen te houden, autosnelwegen af te sluiten, stations en metro's te blokkeren, overheidsgebouwen te belegeren en ga zo maar door. Het betreft relatief kleine speldenprikjes waar hooguit een paar duizend mensen bij betrokken zijn. Ze bestrijken echter het hele land van noord naar zuid en hun aantal groeit voortdurend. Mogelijk groeit deze vorm van protest uit tot een heuse revolutie wanneer het land steeds verder verarmt. Italië verzuipt in een schuldenberg en die zal hoe dan ook afgebouwd moeten worden.