De mogelijk hogere olieprijzen over een langere periode door de situatie in het Midden-Oosten is een extra reden om voorzichtigheid aan de dag te leggen wat de groei van de opkomende markten betreft.

Rekening houdend met die elementen denken we dat de groeidynamiek in de opkomende wereld pas tijdens het laatste kwartaal van 2011 echt zal verbeteren, dit in tegenstelling tot onze eerdere beoordeling die een opleving voorzag in het derde kwartaal.

Van de piek die tijdens het tweede kwartaal 2010 bereikt werd tot het dieptepunt van het tweede kwartaal 2011, zal de bbp-groei volgens ING waarschijnlijk met ongeveer 3 procentpunten vertragen.

De mogelijk hogere olieprijzen over een langere periode door de situatie in het Midden-Oosten is een extra reden om voorzichtigheid aan de dag te leggen wat de groei van de opkomende markten betreft. Rekening houdend met die elementen denken we dat de groeidynamiek in de opkomende wereld pas tijdens het laatste kwartaal van 2011 echt zal verbeteren, dit in tegenstelling tot onze eerdere beoordeling die een opleving voorzag in het derde kwartaal. Van de piek die tijdens het tweede kwartaal 2010 bereikt werd tot het dieptepunt van het tweede kwartaal 2011, zal de bbp-groei volgens ING waarschijnlijk met ongeveer 3 procentpunten vertragen.