Beide indices hebben al ongeveer 10% van hun waarde verloren en lijken in geval van een verdere daling op weg te zijn om in een berenmarkt scenario te belanden. Toevallig of niet: de correctie vond plaats op een moment dat de rente op de 10 jarige-Amerikaanse staatsobligatie terugviel onder 2,60%.

Het rendement op de 30-jarige staatsobligatie is anderzijds teruggevallen tot een dieptepunt voor de afgelopen 10 maanden. Ten opzichte van de value aandelen hebben de groeiaandelen een bodem voor de afgelopen zeven maanden bereikt. De beleggers lijken dus klaar om over te stappen van groei- naar value aandelen.

Beide indices hebben al ongeveer 10% van hun waarde verloren en lijken in geval van een verdere daling op weg te zijn om in een berenmarkt scenario te belanden. Toevallig of niet: de correctie vond plaats op een moment dat de rente op de 10 jarige-Amerikaanse staatsobligatie terugviel onder 2,60%. Het rendement op de 30-jarige staatsobligatie is anderzijds teruggevallen tot een dieptepunt voor de afgelopen 10 maanden. Ten opzichte van de value aandelen hebben de groeiaandelen een bodem voor de afgelopen zeven maanden bereikt. De beleggers lijken dus klaar om over te stappen van groei- naar value aandelen.