Vanmiddag maakte Wal-Mart de resultaten over het eerste kwartaal bekend. De groei bij de distributieketen was de zwakste in de afgelopen vijf jaar en de vooruitzichten zien er maar zus en zo uit. De totale omzet steeg slechts met 0,80% tot 114,96 miljard dollar.

Dat was duidelijk onder de verwachtingen van de analisten die op een groei van 116,27 miljard dollar gerekend hadden. De winst per aandeel bedroeg 1,11 dollar, de strenge winter in de VS drukte de winst met 4 dollarcent. De koers van Wal-Mart noteert op de cijfers ruim 2% lager.

Vanmiddag maakte Wal-Mart de resultaten over het eerste kwartaal bekend. De groei bij de distributieketen was de zwakste in de afgelopen vijf jaar en de vooruitzichten zien er maar zus en zo uit. De totale omzet steeg slechts met 0,80% tot 114,96 miljard dollar. Dat was duidelijk onder de verwachtingen van de analisten die op een groei van 116,27 miljard dollar gerekend hadden. De winst per aandeel bedroeg 1,11 dollar, de strenge winter in de VS drukte de winst met 4 dollarcent. De koers van Wal-Mart noteert op de cijfers ruim 2% lager.