De groei was de hoogste in bijna vijf jaar tijd en is belangrijk omdat bijna 90% van de Amerikaanse economie bepaald wordt door diensten als toerisme, transport, gezondheidszorg, post etc.

Tevens was de banengroei in de private sector met een toename van 297.000 sterk.

De versnelling in economische groei wakkert tevens de vraag naar grondstoffen aan en zorgt daarmee indirect voor oplopende inflatie.

De Verenigde Naties waarschuwt voor een prijsschok. Voor Europa en de VS verwacht Theodoor Gilissen Bankiers. dat de inflatie de komende maanden nog iets op zal lopen, maar dat voor het hele jaar de inflatie gematigd blijft.

Voorlopig is de bezettingsgraad laag en de werkloosheid hoog zodat de kans op een negatieve loonprijsspiraal beperkt is. Dat de Europese inflatie boven de Amerikaanse zal liggen komt mede door BTW-verhogingen in diverse Europese landen.

De groei was de hoogste in bijna vijf jaar tijd en is belangrijk omdat bijna 90% van de Amerikaanse economie bepaald wordt door diensten als toerisme, transport, gezondheidszorg, post etc. Tevens was de banengroei in de private sector met een toename van 297.000 sterk. De versnelling in economische groei wakkert tevens de vraag naar grondstoffen aan en zorgt daarmee indirect voor oplopende inflatie. De Verenigde Naties waarschuwt voor een prijsschok. Voor Europa en de VS verwacht Theodoor Gilissen Bankiers. dat de inflatie de komende maanden nog iets op zal lopen, maar dat voor het hele jaar de inflatie gematigd blijft. Voorlopig is de bezettingsgraad laag en de werkloosheid hoog zodat de kans op een negatieve loonprijsspiraal beperkt is. Dat de Europese inflatie boven de Amerikaanse zal liggen komt mede door BTW-verhogingen in diverse Europese landen.