De rally op de beurzen werd tijdens de afgelopen twee weken wat afgeremd, vooral als gevolg van de publicatie van enkele tegenvallende macro-economische indicatoren.

De huidige consolidatie komt eigenlijk niet ongelegen, maar de meeste analisten zijn van mening dat goede kwartaalresultaten noodzakelijk zijn om de opwaartse beweging opnieuw opgestart te krijgen.

Vooruitlopend op meevallende kwartaalcijfers zijn de beurskoersen op Wall Street in het derde kwartaal al met 15% gestegen. De analisten kijken vooral uit naar een stijging van de omzetten.

Zo'n stijging is niet uitgesloten, gezien de verwachting dat de Amerikaanse economie tijdens het derde kwartaal met ongeveer 3% zal zijn gegroeid. De lage rente brengt bovendien mee dat de beleggers amper alternatieven hebben.

De stijging van de bedrijfswinsten was tijdens het tweede kwartaal vooral te danken aan kostenbesparingen, maar het effect is uiteraard steeds van tijdelijke aard. Om een blijvend herstel te krijgen, zullen de bedrijven meer moeten gaan verkopen.

Overigens onderging Wall Street ook al een correctie van ongeveer 7% voor de publicatie van de cijfers over het tweede kwartaal begon. Stuart Schweitzer, van J.P. Morgan Private Bank in New York is van mening dat we ditmaal dezelfde evolutie te zien kunnen krijgen.

De rally op de beurzen werd tijdens de afgelopen twee weken wat afgeremd, vooral als gevolg van de publicatie van enkele tegenvallende macro-economische indicatoren. De huidige consolidatie komt eigenlijk niet ongelegen, maar de meeste analisten zijn van mening dat goede kwartaalresultaten noodzakelijk zijn om de opwaartse beweging opnieuw opgestart te krijgen. Vooruitlopend op meevallende kwartaalcijfers zijn de beurskoersen op Wall Street in het derde kwartaal al met 15% gestegen. De analisten kijken vooral uit naar een stijging van de omzetten. Zo'n stijging is niet uitgesloten, gezien de verwachting dat de Amerikaanse economie tijdens het derde kwartaal met ongeveer 3% zal zijn gegroeid. De lage rente brengt bovendien mee dat de beleggers amper alternatieven hebben. De stijging van de bedrijfswinsten was tijdens het tweede kwartaal vooral te danken aan kostenbesparingen, maar het effect is uiteraard steeds van tijdelijke aard. Om een blijvend herstel te krijgen, zullen de bedrijven meer moeten gaan verkopen. Overigens onderging Wall Street ook al een correctie van ongeveer 7% voor de publicatie van de cijfers over het tweede kwartaal begon. Stuart Schweitzer, van J.P. Morgan Private Bank in New York is van mening dat we ditmaal dezelfde evolutie te zien kunnen krijgen.