Kocherlakota is anderzijds ook van mening dat de inflatie in de Verenigde Staten te laag blijft, terwijl de werkloosheidsgraad veel te hoog blijft. Een betere maatregel zou volgens hem een verlaging van de korte termijn rente zijn geweest.

Dat is praktisch gezien echter onmogelijk, want die staat al bijna op nul. Door het verlengen van de balans zal de Amerikaanse centrale bank eveneens de rente doen verlagen, maar in mindere mate.

De VS-economie zal slechts in beperkte mate steun ondervinden van QE2, aldus Kocherlakota. Die wordt volgend jaar lid van het FOMC, het comitee dat binnen de FED over de rente mag stemmen.

Kocherlakota is anderzijds ook van mening dat de inflatie in de Verenigde Staten te laag blijft, terwijl de werkloosheidsgraad veel te hoog blijft. Een betere maatregel zou volgens hem een verlaging van de korte termijn rente zijn geweest. Dat is praktisch gezien echter onmogelijk, want die staat al bijna op nul. Door het verlengen van de balans zal de Amerikaanse centrale bank eveneens de rente doen verlagen, maar in mindere mate. De VS-economie zal slechts in beperkte mate steun ondervinden van QE2, aldus Kocherlakota. Die wordt volgend jaar lid van het FOMC, het comitee dat binnen de FED over de rente mag stemmen.