Theodoor Gilissen Bankiers: "Bovendien bevestigde S&P dinsdag de rating van het land op AAA en verhoogde het ratingbureau het vooruitzicht van 'negatief' naar 'stabiel', naar aanleiding van de onlangs gepresenteerde begrotingsplannen.

Dit is goed nieuws voor de Britse staatsobligaties, maar de rente liep toch fors op. De hoger dan verwachte groei maakt het namelijk onwaarschijnlijk dat de Bank of England op korte termijn zal besluiten tot een nieuwe ronde van kwantitatieve verruiming.

De rente sloot 6-15 bps hoger over de curve, waarbij de 10-jaars rente 14 bps hoger eindigde op 3,056%.

Theodoor Gilissen Bankiers: "Bovendien bevestigde S&P dinsdag de rating van het land op AAA en verhoogde het ratingbureau het vooruitzicht van 'negatief' naar 'stabiel', naar aanleiding van de onlangs gepresenteerde begrotingsplannen. Dit is goed nieuws voor de Britse staatsobligaties, maar de rente liep toch fors op. De hoger dan verwachte groei maakt het namelijk onwaarschijnlijk dat de Bank of England op korte termijn zal besluiten tot een nieuwe ronde van kwantitatieve verruiming. De rente sloot 6-15 bps hoger over de curve, waarbij de 10-jaars rente 14 bps hoger eindigde op 3,056%.