In de eerste drie maanden van dit jaar groeide het Vietnamees BBP met 4,89%, dit ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. In het vierde kwartaal van vorig jaar was er nog sprake van een groei met 5,44%.

De consensusverwachting lag op een groei met 5,20%.De groeicijfers over het eerste kwartaal van vorig jaar werden naar beneden aangepast tot 4,75%. Premier Nguyen Tan Dung kondigde in februari een stimuleringsplan aan, het land wordt geconfronteerd met een zwakke vastgoedmarkt die onder andere de bouwsector afremt. Vietnam kan in de komende jaren de rol van groeimotor in de regio van China overnemen.

In de eerste drie maanden van dit jaar groeide het Vietnamees BBP met 4,89%, dit ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. In het vierde kwartaal van vorig jaar was er nog sprake van een groei met 5,44%. De consensusverwachting lag op een groei met 5,20%.De groeicijfers over het eerste kwartaal van vorig jaar werden naar beneden aangepast tot 4,75%. Premier Nguyen Tan Dung kondigde in februari een stimuleringsplan aan, het land wordt geconfronteerd met een zwakke vastgoedmarkt die onder andere de bouwsector afremt. Vietnam kan in de komende jaren de rol van groeimotor in de regio van China overnemen.