De groei was zelfs de laagste in minstens een half jaar. Daaruit blijkt dat de inspanningen van de Chinese regering om de groei af te remmen nu toch vruchten beginnen af te leveren.

Algemeen wordt verwacht dat de Chinese centrale bank haar basisrente zal blijven verhogen. De monetaire politiek wordt echter bemoeilijk door de stijging van de grondstoffenprijzen.

De China Federation of Logistics and Purchasing gaf als commentaar op de cijfers dat een tragere economische groei een goede uitgangsbasis vormt voor een vertraging in de inflatie. Op die manier kan de noodzaak voor hogere rentevoeten wegvallen.

De groei was zelfs de laagste in minstens een half jaar. Daaruit blijkt dat de inspanningen van de Chinese regering om de groei af te remmen nu toch vruchten beginnen af te leveren. Algemeen wordt verwacht dat de Chinese centrale bank haar basisrente zal blijven verhogen. De monetaire politiek wordt echter bemoeilijk door de stijging van de grondstoffenprijzen. De China Federation of Logistics and Purchasing gaf als commentaar op de cijfers dat een tragere economische groei een goede uitgangsbasis vormt voor een vertraging in de inflatie. Op die manier kan de noodzaak voor hogere rentevoeten wegvallen.