Aangezien de werkloosheid nog steeds hoog is en de huizenprijzen scherp gedaald zijn in de afgelopen jaren (en prijzen opnieuw kunnen gaan dalen in de komende maanden), verwacht NIBC Markets Roundup dat huishoudens hun schulden verder zullen afbouwen gedurende een lange periode.

Er lijken dus weinig redenen te zijn om een sterkere groei van consumentenbestedingen te verwachten in de tweede helft van dit jaar.

NIBC Markets Roundup verwacht dan ook niet dat consumentenbestedingen de economie dit jaar zullen aanjagen.

De zorgen over het economische herstel namen opnieuw toe na zwakke Amerikaanse macro-economische cijfers aan het einde van de afgelopen week. Het gevolg was dat aandelenmarkten onder druk kwamen te staan en rentes op Amerikaanse Treasuries en Duitse Bunds daalden.

In focus deze week:

- PMI, eurozone (gisteren)

- Ifo-index, Duitsland (woensdag)

- Orders voor duurzame goederen, VS (woensdag)

Aangezien de werkloosheid nog steeds hoog is en de huizenprijzen scherp gedaald zijn in de afgelopen jaren (en prijzen opnieuw kunnen gaan dalen in de komende maanden), verwacht NIBC Markets Roundup dat huishoudens hun schulden verder zullen afbouwen gedurende een lange periode. Er lijken dus weinig redenen te zijn om een sterkere groei van consumentenbestedingen te verwachten in de tweede helft van dit jaar. NIBC Markets Roundup verwacht dan ook niet dat consumentenbestedingen de economie dit jaar zullen aanjagen. De zorgen over het economische herstel namen opnieuw toe na zwakke Amerikaanse macro-economische cijfers aan het einde van de afgelopen week. Het gevolg was dat aandelenmarkten onder druk kwamen te staan en rentes op Amerikaanse Treasuries en Duitse Bunds daalden. In focus deze week: - PMI, eurozone (gisteren) - Ifo-index, Duitsland (woensdag) - Orders voor duurzame goederen, VS (woensdag)