Het vierweeksgemiddelde voor de aanvragen voor werkloosheidsuitkeringen ligt nu al drie weken op rij onder de 400.000.

Voor het cijfer van vrijdag verwacht de markt een groei naar 120.000 in november van 80.000 in oktober. De werkloosheid zal waarschijnlijk nog op 9% blijven liggen.

De Amerikaanse arbeidsmarkt verbetert, maar het is mondjesmaat. In normale omstandigheden kan dit cijfer de markt sterk in beweging brengen.

Maar het zijn geen normale omstandigheden. Deze week zullen alle ogen gericht zijn op de spanningen op de Europese obligatie- en geldmarkt.

Het vierweeksgemiddelde voor de aanvragen voor werkloosheidsuitkeringen ligt nu al drie weken op rij onder de 400.000. Voor het cijfer van vrijdag verwacht de markt een groei naar 120.000 in november van 80.000 in oktober. De werkloosheid zal waarschijnlijk nog op 9% blijven liggen. De Amerikaanse arbeidsmarkt verbetert, maar het is mondjesmaat. In normale omstandigheden kan dit cijfer de markt sterk in beweging brengen. Maar het zijn geen normale omstandigheden. Deze week zullen alle ogen gericht zijn op de spanningen op de Europese obligatie- en geldmarkt.