Niet alleen de industriële output vertraagde, ook de kleinhandelsverkopen groeiden trager. Bovendien stonden de banken minder kredieten toe dan aanvankelijk was geraamd.

Al deze factoren samen, met op de vertraging van de industriële output, geven aan dat de Chinese economie aan het vertragen is aan een tempo dat in de afgelopen weken nog toegenomen is.

De industriële output steeg vorige maand met 13,40% in vergelijking met een jaar voordien, zo bleek uit de vanmorgen gepubliceerde cijfers.

Wang Qing, econoom bij Morgan Stanley, is van mening dat de Chinese economie op een soft landing afstevent.

Niet alleen de industriële output vertraagde, ook de kleinhandelsverkopen groeiden trager. Bovendien stonden de banken minder kredieten toe dan aanvankelijk was geraamd. Al deze factoren samen, met op de vertraging van de industriële output, geven aan dat de Chinese economie aan het vertragen is aan een tempo dat in de afgelopen weken nog toegenomen is. De industriële output steeg vorige maand met 13,40% in vergelijking met een jaar voordien, zo bleek uit de vanmorgen gepubliceerde cijfers. Wang Qing, econoom bij Morgan Stanley, is van mening dat de Chinese economie op een soft landing afstevent.