Dat was volgens Theodoor Gilissen Bankiers op het nippertje, want afgelopen vrijdagmiddag dook de index nog onder het slot van de week daarvoor.

De markten waren nerveus over de belangrijke toespraak van Fed-voorzitter Bernanke bij de jaarlijkse bijeenkomst van Centrale Bankiers in Jackson Hole.

Aanvankelijk was er teleurstelling dat hij geen duidelijke hints gaf over verdere steunmaatregelen, maar uiteindelijk overheerste toch tevredenheid dat hij afsloot met de inmiddels bekende zin dat de Federal Reserve alles zal doen om de groei en de

werkgelegenheid weer te herstellen.

In zijn toespraak sprak hij uitgebreid over de groei op lange termijn. Hij stelde daarbij dat de langetermijngroei niet is aangetast door de crisis, maar dat wel de nodige stappen moeten worden genomen en legde de bal daarbij weer neer bij de politiek.

Uiteindelijk leken de markten gerustgesteld en sloten de Amerikaanse beurzen in de plus. De AEX sloot de week 0,9% hoger af op 276,6 punten.

Dat was volgens Theodoor Gilissen Bankiers op het nippertje, want afgelopen vrijdagmiddag dook de index nog onder het slot van de week daarvoor. De markten waren nerveus over de belangrijke toespraak van Fed-voorzitter Bernanke bij de jaarlijkse bijeenkomst van Centrale Bankiers in Jackson Hole. Aanvankelijk was er teleurstelling dat hij geen duidelijke hints gaf over verdere steunmaatregelen, maar uiteindelijk overheerste toch tevredenheid dat hij afsloot met de inmiddels bekende zin dat de Federal Reserve alles zal doen om de groei en de werkgelegenheid weer te herstellen. In zijn toespraak sprak hij uitgebreid over de groei op lange termijn. Hij stelde daarbij dat de langetermijngroei niet is aangetast door de crisis, maar dat wel de nodige stappen moeten worden genomen en legde de bal daarbij weer neer bij de politiek. Uiteindelijk leken de markten gerustgesteld en sloten de Amerikaanse beurzen in de plus. De AEX sloot de week 0,9% hoger af op 276,6 punten.