In de drie maanden tot en met 31 maart groeide het Indische BBP met 8,60%, tegenover een gereviseerde groei met 6,50% in het kwartaal voordien. Het groeicijfer van 8,60% was conform de verwachtingen.

Kevin Grice, econoom bij Capital Economics, is van mening dat de grootste bedreiging voor de Indische economie de inflatie bedreigt, meer in de vorm van een oververhitting van de economie.

De benchmarkt inflatie bedraagt in India meer drie keer die in China. Daardoor heeft het land minder ruimte om een renteverhoging op de lange baan te schuiven dan de Chinezen.

Grice verwacht dan ook dat dat de Reserve Bank of India agressief haar basisrente gaat verhogen, waardoor de economische groei onvermijdelijk zal gaan vertragen.

Toch zal de centrale bank waarschijnlijk eerst de evolutie van de Europese begrotingscrisis afwachten alvorens daadwerkelijk de monetaire politiek te versoepelen.

In de drie maanden tot en met 31 maart groeide het Indische BBP met 8,60%, tegenover een gereviseerde groei met 6,50% in het kwartaal voordien. Het groeicijfer van 8,60% was conform de verwachtingen. Kevin Grice, econoom bij Capital Economics, is van mening dat de grootste bedreiging voor de Indische economie de inflatie bedreigt, meer in de vorm van een oververhitting van de economie. De benchmarkt inflatie bedraagt in India meer drie keer die in China. Daardoor heeft het land minder ruimte om een renteverhoging op de lange baan te schuiven dan de Chinezen. Grice verwacht dan ook dat dat de Reserve Bank of India agressief haar basisrente gaat verhogen, waardoor de economische groei onvermijdelijk zal gaan vertragen. Toch zal de centrale bank waarschijnlijk eerst de evolutie van de Europese begrotingscrisis afwachten alvorens daadwerkelijk de monetaire politiek te versoepelen.