De groei in vacatures- toch de eerste indicatie voor toekomstige werkgelegenheidsgroei - is in de VSA intussen zo goed als stilgevallen.

Dit in tegenstelling met Duitsland, waar er nog steeds een ruim aanbod op de arbeidsmarkt bestaat, ondanks de recente economische terugval in de exportmarkten.

Een belangrijke component inzake tewerkstelling is volgens professor Stefan Duchateau echter de bouwsector. De terugval in de bouwactiviteit sedert 2007 heeft ongetwijfeld een belangrijke rol gespeeld bij het oplopen van de werkloosheid in de VSA ( en zeker ook Spanje ).

Recente stijging huizenprijzen in VS is positief element

Een positief element dat zeker verdient in de aandacht te worden gebracht is de recente stijging van de huizenprijzen in de VSA. Dit duidt erop dat de markt intussen de "fall out" van de faillissementen van particulieren heeft geabsorbeerd en de sector terug naar een normalisatie tendeert.

Hierdoor kan volgens professor Stefan Duchateau ook de activiteit in de bouwsector terug naar een normaal niveau evolueren en de werkgelegenheidscijfers geleidelijk positief beïnvloeden.

Zowel de index die de activiteit meet op de huizenmarkt als de toegekende goedkeuringen voor private bouwprojecten wijzen nadrukkelijk op herstel.

De groei in vacatures- toch de eerste indicatie voor toekomstige werkgelegenheidsgroei - is in de VSA intussen zo goed als stilgevallen. Dit in tegenstelling met Duitsland, waar er nog steeds een ruim aanbod op de arbeidsmarkt bestaat, ondanks de recente economische terugval in de exportmarkten. Een belangrijke component inzake tewerkstelling is volgens professor Stefan Duchateau echter de bouwsector. De terugval in de bouwactiviteit sedert 2007 heeft ongetwijfeld een belangrijke rol gespeeld bij het oplopen van de werkloosheid in de VSA ( en zeker ook Spanje ).Recente stijging huizenprijzen in VS is positief element Een positief element dat zeker verdient in de aandacht te worden gebracht is de recente stijging van de huizenprijzen in de VSA. Dit duidt erop dat de markt intussen de "fall out" van de faillissementen van particulieren heeft geabsorbeerd en de sector terug naar een normalisatie tendeert. Hierdoor kan volgens professor Stefan Duchateau ook de activiteit in de bouwsector terug naar een normaal niveau evolueren en de werkgelegenheidscijfers geleidelijk positief beïnvloeden. Zowel de index die de activiteit meet op de huizenmarkt als de toegekende goedkeuringen voor private bouwprojecten wijzen nadrukkelijk op herstel.