Ook de Duitse groei verraste in positieve zin met een kwartaalgroei van 1,5% tegen 0,9% verwacht. De jaar-op- jaar groei kwam daarmee volgens Theodoor Gilissen Bankiers uit op 4,9%.

De groei van de Spaanse economie kwam 0,1% hoger uit op 0,3% op kwartaalbasis en 0,8% op jaarbasis.

Met deze sterke cijfers van Duitsland en Frankrijk zal de verwachte groeiraming voor de eurozone van 0,6% (kwartaalbasis) en 2,2% (jaarbasis) ruim overtroffen worden.

Verder blijkt volgens Theodoor Gilissen Bankiers dat het groeiverschil tussen de periferie en kernlanden verder oploopt.

Ook de Duitse groei verraste in positieve zin met een kwartaalgroei van 1,5% tegen 0,9% verwacht. De jaar-op- jaar groei kwam daarmee volgens Theodoor Gilissen Bankiers uit op 4,9%. De groei van de Spaanse economie kwam 0,1% hoger uit op 0,3% op kwartaalbasis en 0,8% op jaarbasis. Met deze sterke cijfers van Duitsland en Frankrijk zal de verwachte groeiraming voor de eurozone van 0,6% (kwartaalbasis) en 2,2% (jaarbasis) ruim overtroffen worden. Verder blijkt volgens Theodoor Gilissen Bankiers dat het groeiverschil tussen de periferie en kernlanden verder oploopt.