De verbeterde toestand op de arbeidsmarkt zal het vertrouwen en de consumptie van de gezinnen ondersteunen. Toch verstrakt in Europa het fiscale beleid en zou de euro zeker niet nog sterker mogen worden.

Als Dexia er van uitgaat dat de euro stabiel blijft en de aangekondigde besparingsplannen worden doorgevoerd, zal de groei lichtjes afnemen tot 1,6 % in 2011 en lager dan gemiddeld blijven.

In die context zal de werkloosheid hoog blijven en de inflatie laag, wat de ECB toelaat een soepel beleid te blijven voeren. Het risico bestaat volgens Dexia echter nog steeds dat de onrust op de markt toeneemt.

Bovendien zullen de resultaten van de eurozone in 2011 ook afhangen van de manier waarop de Europese overheden omgaan met de soevereine schuldencrisis.

De verbeterde toestand op de arbeidsmarkt zal het vertrouwen en de consumptie van de gezinnen ondersteunen. Toch verstrakt in Europa het fiscale beleid en zou de euro zeker niet nog sterker mogen worden. Als Dexia er van uitgaat dat de euro stabiel blijft en de aangekondigde besparingsplannen worden doorgevoerd, zal de groei lichtjes afnemen tot 1,6 % in 2011 en lager dan gemiddeld blijven. In die context zal de werkloosheid hoog blijven en de inflatie laag, wat de ECB toelaat een soepel beleid te blijven voeren. Het risico bestaat volgens Dexia echter nog steeds dat de onrust op de markt toeneemt. Bovendien zullen de resultaten van de eurozone in 2011 ook afhangen van de manier waarop de Europese overheden omgaan met de soevereine schuldencrisis.