Duitsland en Nederland mogen een bevredigende groei tegemoet zien, maar de vooruitzichten voor de 15 andere landen die deel uitmaken van de EU zien er op zijn zachtst gezegd bedenkelijk uit.

Tussen 1997 en 2005 zagen landen als Italië en Spanje zich genoodzaakt om de groeivooruitzichten voortdurend naar beneden aan te passen.

Vervolgens stimuleerde de vastgoedmarkt de economische groei, maar inmiddels is die zeepbel uiteengespat.

De besparingsmaatregelen gaan de situatie niet doen verbeteren, wel integendeel. Europa zit dus ook met een groot economisch probleem opgezadeld.

Duitsland en Nederland mogen een bevredigende groei tegemoet zien, maar de vooruitzichten voor de 15 andere landen die deel uitmaken van de EU zien er op zijn zachtst gezegd bedenkelijk uit. Tussen 1997 en 2005 zagen landen als Italië en Spanje zich genoodzaakt om de groeivooruitzichten voortdurend naar beneden aan te passen. Vervolgens stimuleerde de vastgoedmarkt de economische groei, maar inmiddels is die zeepbel uiteengespat. De besparingsmaatregelen gaan de situatie niet doen verbeteren, wel integendeel. Europa zit dus ook met een groot economisch probleem opgezadeld.