Duitsland cruciaal

Drie maanden ver in 2013 en groeiprognoses zijn volgens Saxo Bank al over de hele wereld naar beneden bijgesteld. Volgens het TradingFloor.com Insights Report voor het tweede kwartaal, is de manier waarop de wereld aankijkt tegen 2013, bijna een spiegelbeeld van 2011 en 2012, zij het met één groot verschil: De Duitse verkiezingen in september!

Lage groeicijfers zullen de sociale en politieke spanningen in Europa doen toenemen, wat recent ook bleek tijdens de recente gebeurtenissen in Cyprus, waarbij uiteindelijk iedereen een verliezer bleek: de spaarders, de Trojka's geloofwaardigheid en de enige hoop dat de eurozone een echt plan heeft voor het omgaan met deze crisis in plaats van te kiezen voor een versnipperde aanpak.

De politieke consensus om tijd te kopen loopt op zijn einde nu de beleidsmakers in toenemende mate te maken zullen krijgen met een ondraaglijk hoge en stijgende werkloosheid en het gebrek aan groei of hervormingen die de economie er weer bovenop zouden kunnen helpen.

Duitsland cruciaal Drie maanden ver in 2013 en groeiprognoses zijn volgens Saxo Bank al over de hele wereld naar beneden bijgesteld. Volgens het TradingFloor.com Insights Report voor het tweede kwartaal, is de manier waarop de wereld aankijkt tegen 2013, bijna een spiegelbeeld van 2011 en 2012, zij het met één groot verschil: De Duitse verkiezingen in september! Lage groeicijfers zullen de sociale en politieke spanningen in Europa doen toenemen, wat recent ook bleek tijdens de recente gebeurtenissen in Cyprus, waarbij uiteindelijk iedereen een verliezer bleek: de spaarders, de Trojka's geloofwaardigheid en de enige hoop dat de eurozone een echt plan heeft voor het omgaan met deze crisis in plaats van te kiezen voor een versnipperde aanpak. De politieke consensus om tijd te kopen loopt op zijn einde nu de beleidsmakers in toenemende mate te maken zullen krijgen met een ondraaglijk hoge en stijgende werkloosheid en het gebrek aan groei of hervormingen die de economie er weer bovenop zouden kunnen helpen.