De omzet steeg 14% naar USD 9,79 miljard en de operationele winst kwam 8% hoger uit op USD 1,24 miljard. De nettowinst bedroeg USD 688 miljoen, ofwel USD 1,75 per aandeel.

Analisten hadden gemiddeld op USD 1,88 gerekend. De omzet voor het hele fiscale jaar steeg 13% naar USD 36,16 miljard en operationele winst kwam 12% hoger uit. De nettowinst daalde 9% naar USD 3,07 miljard, ofwel USD 7,63 per aandeel.

Deere verwacht in het fiscale jaar 2013 5% meer landbouwwerktuigen te verkopen en 10% meer in het eerste kwartaal.

De nettowinst komt naar verwachting 4% hoger uit op USD 3,2 miljard, in lijn met de verwachtingen.

Verwachte winstgroei werd niet gerealiseerd

Deere heeft goede resultaten in het fiscale vierde kwartaal overlegd, maar slaagde er niet in om de verwachte winstgroei te realiseren.

Het bedrijf verkocht meer tegen betere prijzen maar daartegenover stonden hogere productiekosten, hogere R&D-kosten, oplopende grondstofkosten en een niet nader gespecificeerde afschrijving op het A&T-onderdeel.

De afgegeven verwachting voor het fiscale volgende jaar is grotendeels in lijn met die van de markt. In de Amerika's zal de omzet toenemen, in Europa blijven de marktomstandigheden zwak en Azië blijft op peil. Al met al blijven de analisten van ABN Amro positief en handhaven hun opinie kopen.

De omzet steeg 14% naar USD 9,79 miljard en de operationele winst kwam 8% hoger uit op USD 1,24 miljard. De nettowinst bedroeg USD 688 miljoen, ofwel USD 1,75 per aandeel. Analisten hadden gemiddeld op USD 1,88 gerekend. De omzet voor het hele fiscale jaar steeg 13% naar USD 36,16 miljard en operationele winst kwam 12% hoger uit. De nettowinst daalde 9% naar USD 3,07 miljard, ofwel USD 7,63 per aandeel. Deere verwacht in het fiscale jaar 2013 5% meer landbouwwerktuigen te verkopen en 10% meer in het eerste kwartaal. De nettowinst komt naar verwachting 4% hoger uit op USD 3,2 miljard, in lijn met de verwachtingen. Verwachte winstgroei werd niet gerealiseerdDeere heeft goede resultaten in het fiscale vierde kwartaal overlegd, maar slaagde er niet in om de verwachte winstgroei te realiseren. Het bedrijf verkocht meer tegen betere prijzen maar daartegenover stonden hogere productiekosten, hogere R&D-kosten, oplopende grondstofkosten en een niet nader gespecificeerde afschrijving op het A&T-onderdeel. De afgegeven verwachting voor het fiscale volgende jaar is grotendeels in lijn met die van de markt. In de Amerika's zal de omzet toenemen, in Europa blijven de marktomstandigheden zwak en Azië blijft op peil. Al met al blijven de analisten van ABN Amro positief en handhaven hun opinie kopen.