Een groeivertraging heeft automatisch ook tot gevolg dat de groei van de vraag naar ruwe olie vertraagt. Die trend kan zich ook tijdens het derde kwartaal verder zetten, want de Chinese economie kan nog wel even blijven vertragen.

China National Petroleum verwacht voor het derde kwartaal een gemiddelde consumptie van 8,90 miljoen vaten per dag, of 9,50% meer dan tijdens dezelfde periode van vorig jaar.

In het tweede kwartaal was er nog sprake van een groei van de olieconsumptie met 15%, in het eerste kwartaal groeide het olieverbruik met 22%. China National Petroleum merkt op dat vooral de vraag naar diesel een flinke daling te zien gaf.

Een groeivertraging heeft automatisch ook tot gevolg dat de groei van de vraag naar ruwe olie vertraagt. Die trend kan zich ook tijdens het derde kwartaal verder zetten, want de Chinese economie kan nog wel even blijven vertragen. China National Petroleum verwacht voor het derde kwartaal een gemiddelde consumptie van 8,90 miljoen vaten per dag, of 9,50% meer dan tijdens dezelfde periode van vorig jaar. In het tweede kwartaal was er nog sprake van een groei van de olieconsumptie met 15%, in het eerste kwartaal groeide het olieverbruik met 22%. China National Petroleum merkt op dat vooral de vraag naar diesel een flinke daling te zien gaf.