Hoewel de Chinese economie nog steeds aan het sterkste tempo van alle grootmachten groeit, kan de vertraging toch gevolgen hebben voor de wereldeconomie.

Bovendien kunnen er ook gevolgen zijn voor de grondstoffenprijzen, want China is de grootste consument van ijzererts, olie, koper enzovoort. Een tragere economische groei in China zal ook de import uit andere landen doen afnemen.

Alistair Thornton, China analist voor IHS Global Insight, is van mening dat een tragere groei in de wereldeconomie op langere termijn geen slechte zaak is. Niemand is namelijk gebaat bij een oververhitting in China.

Hoewel de Chinese economie nog steeds aan het sterkste tempo van alle grootmachten groeit, kan de vertraging toch gevolgen hebben voor de wereldeconomie. Bovendien kunnen er ook gevolgen zijn voor de grondstoffenprijzen, want China is de grootste consument van ijzererts, olie, koper enzovoort. Een tragere economische groei in China zal ook de import uit andere landen doen afnemen. Alistair Thornton, China analist voor IHS Global Insight, is van mening dat een tragere groei in de wereldeconomie op langere termijn geen slechte zaak is. Niemand is namelijk gebaat bij een oververhitting in China.