Die maatregelen waren hoofdzakelijk gericht op het afremmen van de kredietexpansie, op het afkoelen van de speculatie in de vastgoedsector en op het voorkomen van overinvesteringen.

De groei met 10,30% staat tegenover een groei met 11,90% in het eerste kwartaal. Het nieuws over de groei werd in China zelf goed onthaald, de vrees voor een oververhitting van de economie lijkt meteen te zijn afgenomen.

Daardoor krijgt de regering tevens meer armslag om de restricties op de kredietvoorziening tegen het einde van dit jaar terug te schroeven. Premier Wen Jiabao en zijn regering streven naar een gestadige economische groei aan een rustig tempo.

Die maatregelen waren hoofdzakelijk gericht op het afremmen van de kredietexpansie, op het afkoelen van de speculatie in de vastgoedsector en op het voorkomen van overinvesteringen. De groei met 10,30% staat tegenover een groei met 11,90% in het eerste kwartaal. Het nieuws over de groei werd in China zelf goed onthaald, de vrees voor een oververhitting van de economie lijkt meteen te zijn afgenomen. Daardoor krijgt de regering tevens meer armslag om de restricties op de kredietvoorziening tegen het einde van dit jaar terug te schroeven. Premier Wen Jiabao en zijn regering streven naar een gestadige economische groei aan een rustig tempo.