De groei was sneller dan verwacht, want de consensusverwachting bij de analisten lag op een groei van het Chinees BBP met slechts 9,40%. Zowel de industriële productie als de kleinhandelsverkopen trokken aan.

Anderzijds is de inflatie in december afgenomen tot 4,40%. Citigroup en Credit Suisse Group verwachten echter dat de inflatie gaat versnellen tot 6%, een evolutie die onvermijdelijk gepaard moet gaan met hogere rentevoeten.

Liu Li-Gang, in Hong Kong econoom bij Australia and New Zealand Banking Group, is van mening dat wanneer de economie aan het huidige tempo blijft groeien inflatie vrijwel onvermijdelijk gaat worden. Bovendien zijn de kansen op een verdere appreciatie van de yuan toegenomen.

De groei was sneller dan verwacht, want de consensusverwachting bij de analisten lag op een groei van het Chinees BBP met slechts 9,40%. Zowel de industriële productie als de kleinhandelsverkopen trokken aan. Anderzijds is de inflatie in december afgenomen tot 4,40%. Citigroup en Credit Suisse Group verwachten echter dat de inflatie gaat versnellen tot 6%, een evolutie die onvermijdelijk gepaard moet gaan met hogere rentevoeten. Liu Li-Gang, in Hong Kong econoom bij Australia and New Zealand Banking Group, is van mening dat wanneer de economie aan het huidige tempo blijft groeien inflatie vrijwel onvermijdelijk gaat worden. Bovendien zijn de kansen op een verdere appreciatie van de yuan toegenomen.