Bovendien moet goed worden beseft dat de drempel al ver boven de niveaus die door de World Health Organisation als bedreigend voor de gezondheid worden ervaren. De groei van de Chinese economie heeft haar limieten bereikt, zo mag worden gesteld.

Nog meer luchtvervuiling is simpelweg niet mogelijk, het stadsbestuur zag zich genoodzaakt om de inwoners van Beijing om zo min mogelijk buiten te komen. De straten van de stad waren dan ook leeg. Uiteraard zal dergelijke mate van luchtvervuiling uiteindelijk niet zonder gevolgen voor de economie blijven.

Bovendien moet goed worden beseft dat de drempel al ver boven de niveaus die door de World Health Organisation als bedreigend voor de gezondheid worden ervaren. De groei van de Chinese economie heeft haar limieten bereikt, zo mag worden gesteld. Nog meer luchtvervuiling is simpelweg niet mogelijk, het stadsbestuur zag zich genoodzaakt om de inwoners van Beijing om zo min mogelijk buiten te komen. De straten van de stad waren dan ook leeg. Uiteraard zal dergelijke mate van luchtvervuiling uiteindelijk niet zonder gevolgen voor de economie blijven.