Gemiddeld stijgen de lonen van de Amerikanen maar met 1%, of de helft van het objectief voor de inflatie dat de Amerikaanse centrale bank naar voren heeft geschoven. Zo lang als de lonen niet sneller stijgen, kan van een duurzaam economisch herstel geen sprake zijn.

Het herstel van de lonen gebeurt nu aan het traagste tempo sinds het post-Lehman dieptepunt. Toevallig of niet, maar ook de groei van de bedrijfswinsten bevindt zich op een nieuw post-Lehman dieptepunt. Het ziet er dus naar uit dat de beurs van Wall Street hoofdzakelijk stijgt op basis van het geld dat de FED nog steeds in het systeem pompt.

Gemiddeld stijgen de lonen van de Amerikanen maar met 1%, of de helft van het objectief voor de inflatie dat de Amerikaanse centrale bank naar voren heeft geschoven. Zo lang als de lonen niet sneller stijgen, kan van een duurzaam economisch herstel geen sprake zijn. Het herstel van de lonen gebeurt nu aan het traagste tempo sinds het post-Lehman dieptepunt. Toevallig of niet, maar ook de groei van de bedrijfswinsten bevindt zich op een nieuw post-Lehman dieptepunt. Het ziet er dus naar uit dat de beurs van Wall Street hoofdzakelijk stijgt op basis van het geld dat de FED nog steeds in het systeem pompt.