Ook de kredietverlening is sterk toegenomen. In landen als Korea, Taiwan en Singapore verbetert de industriële productie eveneens. Bovendien wordt gewerkt aan het onderlinge vertrouwen in de regio.

Het zondag opgerichte noodfonds om eventuele liquiditeitsproblemen op te vangen is waarschijnlijk niet eens nodig, maar de onderlinge samenwerking vergroot het vertrouwen in de regio verder.

Belangrijk zijn de verbeterde verhoudingen tussen China en Taiwan, ondermeer zichtbaar in een overeenkomst in het luchtvaartverkeer en samenwerking in het bedrijfsleven.
China en de regio profiteren van de stimuleringspakketten, die 5% aan het nationaal inkomen kunnen bijdragen.

Naast infrastructurele projecten zijn ook belastingverlagingen en kortingen verleend om de consumentenbestedingen te stimuleren.
Met name producenten van halfgeleiders uit deze regio zien verbeteringen. Binnen aandelen hanteert Theodoor Gilissen een positief advies voor de opkomende landen uit Azië en Latijns-Amerika .

Naast de hogere economische groei en de lagere waarderingen zijn ook de dalende rente en -spread gunstig voor de aandelenkoersen in deze regio. Bovendien neemt de vraag naar grondstoffen weer toe, waar de Latijns-Amerikaanse landen van profiteren, terwijl de Aziatische landen voordeel hebben van de fors gedaalde grondstofprijzen omdat zij netto-importeur zijn.

Ook neemt de netto investeringsstroom in aandelen weer toe, zo bleek onlangs uit de bedragen die bijvoorbeeld naar Brazilië stromen. Risico's vormen de toename van de short posities van beleggers die speculeren op een koersval en de effecten van de griep in Mexico.

Ook de kredietverlening is sterk toegenomen. In landen als Korea, Taiwan en Singapore verbetert de industriële productie eveneens. Bovendien wordt gewerkt aan het onderlinge vertrouwen in de regio. Het zondag opgerichte noodfonds om eventuele liquiditeitsproblemen op te vangen is waarschijnlijk niet eens nodig, maar de onderlinge samenwerking vergroot het vertrouwen in de regio verder. Belangrijk zijn de verbeterde verhoudingen tussen China en Taiwan, ondermeer zichtbaar in een overeenkomst in het luchtvaartverkeer en samenwerking in het bedrijfsleven. China en de regio profiteren van de stimuleringspakketten, die 5% aan het nationaal inkomen kunnen bijdragen. Naast infrastructurele projecten zijn ook belastingverlagingen en kortingen verleend om de consumentenbestedingen te stimuleren. Met name producenten van halfgeleiders uit deze regio zien verbeteringen. Binnen aandelen hanteert Theodoor Gilissen een positief advies voor de opkomende landen uit Azië en Latijns-Amerika . Naast de hogere economische groei en de lagere waarderingen zijn ook de dalende rente en -spread gunstig voor de aandelenkoersen in deze regio. Bovendien neemt de vraag naar grondstoffen weer toe, waar de Latijns-Amerikaanse landen van profiteren, terwijl de Aziatische landen voordeel hebben van de fors gedaalde grondstofprijzen omdat zij netto-importeur zijn.Ook neemt de netto investeringsstroom in aandelen weer toe, zo bleek onlangs uit de bedragen die bijvoorbeeld naar Brazilië stromen. Risico's vormen de toename van de short posities van beleggers die speculeren op een koersval en de effecten van de griep in Mexico.