Tijdens het tweede kwartaal bedroeg die groei nog 0,60%. De groeivertraging heeft te maken met het wegebben van het effect van een aantal groeiondersteunende maatregelen.

De BBP-groei was conform de prognoses van de Reserve Bank of Australia (de centrale bank van het land), maar kwam wel iets onder de verwachtingen van de economen uit.

Bij Commonwealth Bank is hoofdeconoom Michael Blythe van mening dat de BBP-cijfers aangeven dat de Australische economie er niet zonder moeite in slaagt om het hoofd boven water te houden.

De Australische centrale bank heeft als eerste in de wereld haar basisrente opgetrokken. Inmiddels is die basisrente al driemaal met een kwart procent verhoogd tot 3,75%.

De Australische economie heeft de crisis beter doorstaan dan die in andere landen, maar toch blijkt het land niet immuun te zijn voor de algemene economische terugval. Indirect profiteert het land bijvoorbeeld van de Chinese stimuleringsmaatregelen.

Tijdens het tweede kwartaal bedroeg die groei nog 0,60%. De groeivertraging heeft te maken met het wegebben van het effect van een aantal groeiondersteunende maatregelen. De BBP-groei was conform de prognoses van de Reserve Bank of Australia (de centrale bank van het land), maar kwam wel iets onder de verwachtingen van de economen uit. Bij Commonwealth Bank is hoofdeconoom Michael Blythe van mening dat de BBP-cijfers aangeven dat de Australische economie er niet zonder moeite in slaagt om het hoofd boven water te houden. De Australische centrale bank heeft als eerste in de wereld haar basisrente opgetrokken. Inmiddels is die basisrente al driemaal met een kwart procent verhoogd tot 3,75%. De Australische economie heeft de crisis beter doorstaan dan die in andere landen, maar toch blijkt het land niet immuun te zijn voor de algemene economische terugval. Indirect profiteert het land bijvoorbeeld van de Chinese stimuleringsmaatregelen.