Voor de opening van de beurs werden de gereviseerde cijfers in verband met de groei van het Amerikaanse BBP in het laatste kwartaal van vorig jaar bekendgemaakt. De economie in de Verenigde Staten bleek in de laatste maanden van vorig jaar amper te zijn gegroeid.

Volgens de cijfers verstrekt door het Commerce Department bedroeg de groei maar 0,10%, wat heel wat minder is dan de 0,50% waar de analisten op hadden gerekend.

Toch moet het cijfer gerelativeerd worden, want een vertraging in de voorraadopbouw en een scherpe daling in de militaire uitgaven beïnvloedden het in negatieve zin.

Voor de opening van de beurs werden de gereviseerde cijfers in verband met de groei van het Amerikaanse BBP in het laatste kwartaal van vorig jaar bekendgemaakt. De economie in de Verenigde Staten bleek in de laatste maanden van vorig jaar amper te zijn gegroeid. Volgens de cijfers verstrekt door het Commerce Department bedroeg de groei maar 0,10%, wat heel wat minder is dan de 0,50% waar de analisten op hadden gerekend. Toch moet het cijfer gerelativeerd worden, want een vertraging in de voorraadopbouw en een scherpe daling in de militaire uitgaven beïnvloedden het in negatieve zin.