Tijdens het eerste kwartaal is het Amerikaans BBP met 2,50% gestegen, zo maakte het Commerce Department bekend. Daarmee bleef de groei echter wel achter op de verwachtingen, want de consensusverwachting lag op een groei met 3%. De economie wint dus aan snelheid, maar minder snel dan verwacht.

Tijdens het vierde kwartaal groeide het BBP nog maar met 0,40%. De consumentenbestedingen waren opnieuw gestegen, maar die stijging ging ten kosten van het spaarvermogen.

Volgens de economen zal de groei tijdens het tweede kwartaal opnieuw vertragen, met mogelijk slechts een groei van nog 1%.

Tijdens het eerste kwartaal is het Amerikaans BBP met 2,50% gestegen, zo maakte het Commerce Department bekend. Daarmee bleef de groei echter wel achter op de verwachtingen, want de consensusverwachting lag op een groei met 3%. De economie wint dus aan snelheid, maar minder snel dan verwacht. Tijdens het vierde kwartaal groeide het BBP nog maar met 0,40%. De consumentenbestedingen waren opnieuw gestegen, maar die stijging ging ten kosten van het spaarvermogen. Volgens de economen zal de groei tijdens het tweede kwartaal opnieuw vertragen, met mogelijk slechts een groei van nog 1%.