De analisten kijken echter al verder en vragen zich af wat het derde kwartaal gaat opleveren. James Paulsen, chief investment strategist bij Wells Capital Management, houdt rekening met een vertraging in het derde kwartaal.

De resultaten van de bedrijven uit de Standard & Poor's 500 Index kunnen over het huidige kwartaal nog met 25% stijgen, waar over het tweede kwartaal nog op een groei met 34% wordt gerekend. De groei van de Amerikaanse bedrijfsresultaten kan met andere woorden gaan vertragen.

Over het eerste kwartaal stegen de bedrijfsresultaten nog met 52%. Het is volgens Paulsen overigens niet meer dan logisch dat de winstgroei in het midden van een economische cyclus gaat vertragen. Onder andere de turbulentie op de financiële markten dreigt de groei af te remmen.

De analisten kijken echter al verder en vragen zich af wat het derde kwartaal gaat opleveren. James Paulsen, chief investment strategist bij Wells Capital Management, houdt rekening met een vertraging in het derde kwartaal. De resultaten van de bedrijven uit de Standard & Poor's 500 Index kunnen over het huidige kwartaal nog met 25% stijgen, waar over het tweede kwartaal nog op een groei met 34% wordt gerekend. De groei van de Amerikaanse bedrijfsresultaten kan met andere woorden gaan vertragen. Over het eerste kwartaal stegen de bedrijfsresultaten nog met 52%. Het is volgens Paulsen overigens niet meer dan logisch dat de winstgroei in het midden van een economische cyclus gaat vertragen. Onder andere de turbulentie op de financiële markten dreigt de groei af te remmen.