Sleutelrol voor Frankrijk bij oplossen eurocrisis

Frankrijk vervult een sleutelrol bij het oplossen van de crisis in de eurozone en de verkiezingen in de VS zijn medebepalend voor hoe dit land zal omgegaan met het aflopen van belastingverlagingen en stimuleringsuitgaven in januari 2013.

Een politieke situatie als die rond het Amerikaanse schuldenplafond in 2011 is niet uitgesloten. Een nog grotere risicofactor vormen volgens PIMCO de spanningen in het Midden-Oosten, in het bijzonder die tussen Israel en Iran, vanwege hun mogelijk opstuwende effect op de olieprijzen.

Vooruitzichten blijven onzeker

Ofschoon de wereldeconomie de afgelopen maanden in rustiger vaarwater is gekomen, en de lucht wat is opgeklaard, blijven de vooruitzichten onzeker.

Een duurzame oplossing voor de crisis in de euro obligatiemarkt, aanhoudende verbetering van de Amerikaanse werkgelegenheid en binnenlandse bestedingen en een vreedzame oplossing van de spanningen in het Midden-Oosten zijn voorwaarde voor verbetering van de vooruitzichten voor de wat langere termijn.

Behoedzame beleggingsaanpak

PIMCO kiest onder deze omstandigheden een behoedzame beleggingsaanpak. Het blijft beleggingen in Griekenland, Ierland en Portugal mijden en vaart een behoudende koers ten aanzien van overig Europees staatspapier, niet alleen uit Italië en Spanje, maar ook uit Frankrijk en andere landen die dicht bij de kern van de eurozone staan.

PIMCO ruimt in zijn portefeuilles daarentegen juist meer plaats in voor beleggingen in markten waar de groeivooruitzichten beter zijn en de balansen sterker, zoals de opkomende economieën.

Sleutelrol voor Frankrijk bij oplossen eurocrisis Frankrijk vervult een sleutelrol bij het oplossen van de crisis in de eurozone en de verkiezingen in de VS zijn medebepalend voor hoe dit land zal omgegaan met het aflopen van belastingverlagingen en stimuleringsuitgaven in januari 2013. Een politieke situatie als die rond het Amerikaanse schuldenplafond in 2011 is niet uitgesloten. Een nog grotere risicofactor vormen volgens PIMCO de spanningen in het Midden-Oosten, in het bijzonder die tussen Israel en Iran, vanwege hun mogelijk opstuwende effect op de olieprijzen. Vooruitzichten blijven onzeker Ofschoon de wereldeconomie de afgelopen maanden in rustiger vaarwater is gekomen, en de lucht wat is opgeklaard, blijven de vooruitzichten onzeker. Een duurzame oplossing voor de crisis in de euro obligatiemarkt, aanhoudende verbetering van de Amerikaanse werkgelegenheid en binnenlandse bestedingen en een vreedzame oplossing van de spanningen in het Midden-Oosten zijn voorwaarde voor verbetering van de vooruitzichten voor de wat langere termijn. Behoedzame beleggingsaanpak PIMCO kiest onder deze omstandigheden een behoedzame beleggingsaanpak. Het blijft beleggingen in Griekenland, Ierland en Portugal mijden en vaart een behoudende koers ten aanzien van overig Europees staatspapier, niet alleen uit Italië en Spanje, maar ook uit Frankrijk en andere landen die dicht bij de kern van de eurozone staan. PIMCO ruimt in zijn portefeuilles daarentegen juist meer plaats in voor beleggingen in markten waar de groeivooruitzichten beter zijn en de balansen sterker, zoals de opkomende economieën.