De aangekondigde maatregelen voor kapitaalcontrole tonen aan dat de eurozone al aan het versplinteren is. Alles hangt nu af van de duurtijd van de maatregelen. Blijven ze slechts een korte tijd van kracht, dan is er voorlopig nog niets ernstigs aan de hand.

Dat wordt echter anders wanneer de kapitaalcontrole maandenlang in stand zou worden gehouden. We bevinden ons momenteel in een grijze zone die ons belet om te zien of de ruggengraat van de euro al is gebroken. Morici gelooft dat de houdbaarheidsperiode van de eurozone al is overschreden.

De aangekondigde maatregelen voor kapitaalcontrole tonen aan dat de eurozone al aan het versplinteren is. Alles hangt nu af van de duurtijd van de maatregelen. Blijven ze slechts een korte tijd van kracht, dan is er voorlopig nog niets ernstigs aan de hand. Dat wordt echter anders wanneer de kapitaalcontrole maandenlang in stand zou worden gehouden. We bevinden ons momenteel in een grijze zone die ons belet om te zien of de ruggengraat van de euro al is gebroken. Morici gelooft dat de houdbaarheidsperiode van de eurozone al is overschreden.