December was een positieve maand voor de evolutie van de werkloosheid in Griekenland, met een lichte daling van het aantal werklozen. Het was voor het eerst in jaren dat dit gebeurde en bij sommigen groeide de hoop dat er beterschap voor de Grieken op komst was.

Die hoop werd echter de kop ingeslagen door de cijfers voor de maand januari. De werkloosheidsgraad steeg met een forse 1,70% tot een nieuwe recordhoogte van 27,20%. De jeugdwerkloosheid steeg in januari tot 59,30%, wat wil zeggen dat zes op tien jonge Grieken zonder werk zitten.

December was een positieve maand voor de evolutie van de werkloosheid in Griekenland, met een lichte daling van het aantal werklozen. Het was voor het eerst in jaren dat dit gebeurde en bij sommigen groeide de hoop dat er beterschap voor de Grieken op komst was. Die hoop werd echter de kop ingeslagen door de cijfers voor de maand januari. De werkloosheidsgraad steeg met een forse 1,70% tot een nieuwe recordhoogte van 27,20%. De jeugdwerkloosheid steeg in januari tot 59,30%, wat wil zeggen dat zes op tien jonge Grieken zonder werk zitten.